פעיל סביבתי. מתנדב בארגון 'Climate Reality Project' שהקים אל גור.
פרק א – תכנית הכנס וסרטון פתיח.
פרק ב’ – משרדי ממשלה, נציגי תעשייה, נציגת הדור הצעיר.
פרק ג’ – יעדים ואמצעים + סקר עמדות הציבור.
פרק ד’ – סמנכ”לית המשרד להגנ”ס + שיח רגולטורים.
פרק ה’ (הפרק הנוכחי) – תחזית לגבי השקעות “סביבתיות” ואחראיות.
הכנס נערך ביוזמת המכון הישראלי לדמוקרטיה בתאריך 14/12/2020
בסרטון שלפניכם – מנכ”לית בלקרוק ישראל על השקעות ESG ועל מגמות עתידיות.
אורך הסרטון כ-11 דקות – משעה 02:21:41 של המושב עד שעה 02:32:25.
“אם תסתכלו ב-s&p, קרוב ל-86% מהחברות היום מדווחות ESG לעומת לפני עשור. עשינו בבלקרוק מחקר שבחן קרוב ל-25 טריליון דולר השקעות על פני 27 מדינות כדי לראות מה ההשפעות.
אירופה היא באופן מובהק מתקדמת הרבה יותר בחשיבות הניתנת ל-ESG, מאשר ארה”ב ואסיה. כאשר שואלים את המשקיעים מה מניע אותם בנושא ה-ESG, באירופה אומרים כי זה הדבר הנכון לעשות, בעוד שבארה”ב ואסיה אומרים שהם צריכים לנהל את הסיכון, וכי מועצות המנהלים שלנו דורשות את זה. ו”מועצות המנהלים שלנו דורשות” – זה אומר שהמשקיעים דורשים.
עוד נתון דרמטי, כששואלים את אותם משקיעים לאן הם חושבים שההשקעות האלו תגענה בעוד 5 שנים, התשובה היא פי 5. כלומר, התנועה הטקטונית הזו היא חזקה ביותר באירופה מאשר בארה”ב ואסיה”.
בהקשר של השפעות האקלים על השקעות הדגישה לוין, כי: “היום יש במניות פי 5 קרנות שהן מתואמות ESG מאשר כל תחום אחר. המחקר מראה במפורש שבמהלך 5 שנים קרובות הנושאים האלו יגיעו גם להשקעות שלנו באגרות חוב, באשראי.
המספרים יוכפלו ב-5 שנים הקרובות. מי שלא ייקח את זה בחשבון בנושא אגרות חוב שלו וההנפקות שלו, במפורש כנראה ייפגע. כבר היום יש מכרזים בעולם שחברות לא יכולות לגשת אליהן, וכדאי שחברות ישראליות יתנו על כך את הדעת, בגלל שהן לא עומדות בתקופה של 3-5 שנים בהגדרות האירופאיות לנושאים האלו”.
מקור: ‘המכון הישראלי לדמוקרטיה‘
שתפו ברשתות החברתיות:
קבל התראה מזדמנת לתיבת הדוא”ל