פעיל סביבתי. מתנדב בארגון 'Climate Reality Project' שהקים אל גור.
פרק א – תכנית הכנס וסרטון פתיח.
פרק ב’ – משרדי ממשלה, נציגי תעשייה, נציגת הדור הצעיר.
פרק ג’ – יעדים ואמצעים + סקר עמדות הציבור. (הפרק הנוכחי)
פרק ד’ – סמנכ”לית המשרד להגנ”ס + שיח רגולטורים.
פרק ה’ – תחזית לגבי השקעות “סביבתיות” ואחראיות.
הכנס נערך ביוזמת המכון הישראלי לדמוקרטיה בתאריך 14/12/2020
בסרטון שלפניכם – הצגת יעדים ואמצעים לטיפול במשבר האקלים ע”י דפנה אבירם ניצן, מנהלת המרכז לממשל וכלכלה במכון הישראלי לדמוקרטיה. לאחר מכן מוצגים על ידה ממצאי סקר עמדות ציבור בנושא משבר האקלים שנערך בחודש נובמבר 2020.
אורך הסרטון כ-10 דקות – משעה 01:34:39 של המושב עד שעה 01:44:48.
פרק 1: מודעות למשבר האקלים
פרק 2: עד כמה אתה מוטרד ממשבר האקלים?
פרק 3: של מי האחריות להפחתת זיהום אוויר?
פרק 4: נכונות למעורבות אישית
פרק 5: נכונות לשאת בנטל כספי
פרק 6: ייעוד הכנסות המדינה ממס פחמן
מהסקר עולה שרוב הציבור בישראל מודע לסיכוני ההתחממות הגלובלית, מוטרד מכך וסבור כי על ממשלת ישראל להיערך בהתאם.
רוב הציבור רואה בחברות הגז/הנפט, בתחנות הכוח ובתעשייה כולה האחראיות המרכזיות לפעול לצמצום זיהום האוויר בישראל.
אחריהן, נתפסת הממשלה כאחראית לפעול לצמצום זיהום האוויר בישראל.
הציבור מודע גם לאחריותו האישית לפעול להפחתת זיהום האוויר ואף מביע נכונות לקחת חלק במהלך להפחתת פליטות מזהמות ולפעול לשם השגתו, בהינתן שמדובר בפגיעה מינורית יחסית בנוחות.
בנוסף, נראה שהציבור בישראל גם די בשל לשאת בנטל הכספי הכרוך בהפחתת פליטות מזהמות כדי ליהנות מיתרונותיו (בעיקר חיסכון בהוצאות האנרגיה). נכונות זו לשאת בנטל הכספי של המהלך מאפיינת גם את הציבור החרדי והערבי.
למרות המודעות הגבוהה לסכנות שינויי האקלים והאחריות הגבוהה שמוטלת על הממשלה לטפל באתגרי ההתחממות הגלובלית ולהיערך למשבר האקלים, נושא האקלים ואיכות הסביבה אינו מהווה שיקול מרכזי בהצבעת הציבור לכנסת ו/או לרשויות המקומיות.
ממצאים אלו מצביעים על האתגר שמוטל על הגופים, הציבוריים והאזרחיים, המובילים את מהלך המעבר של ישראל למשק דל פחמן בתהליך שיתוף הציבור, שכן כל עוד נבחרי הציבור לא ישלמו מחיר פוליטי על הזנחת הטיפול בסוגיות הללו, הדבר לא יקבל את תשומת ליבם כמתבקש לנוכח גודל האיום שטומן בחובו משבר האקלים לאנושות כולה ולאוכלוסיות החלשות בפרט.
– על ממשלת ישראל להיערך למשבר האקלים;
– יש קשר בין פליטות מזהמות ושינויי אקלים
– האנושות בסכנה משינויי האקלים
– המשבר הבא יהיה משבר האקלים
• רוב הציבור (75%) מסכים שיש קשר בין פליטות מזהמות ושינויי אקלים, ואחוז דומה סבור כי על ממשלת ישראל להיערך לקראת התחממות גלובלית. כמחצית מסכימים מאוד עם קביעה זו.
• בדומה, רוב הציבור (72%) סבור שהאנושות בסכנה בשל שינויי האקלים וההתחממות הגלובלית, ויותר ממחצית (54%) סבורים כי המשבר הבא יהיה משבר האקלים.
• בקרב החרדים אמנם קיים רוב (65%) הסבור כי ישנו קשר בין פליטות מזהמות לשינויי אקלים, אולם שיעור המסכימים עם כך נמוך בהשוואה ליתר קבוצות האוכלוסייה. כמחצית מהחרדים סבורים כי האנושות
בסכנה משינויי אקלים וכי על ממשלת ישראל להיערך לקראת משבר האקלים.
• שיעור הסבורים שעל ממשלת ישראל להיערך לקראת משבר האקלים עולה עם הגיל, עם רמת ההכנסה למשק בית ועם ההשכלה. מגמה דומה מתקבלת גם ביתר היבטי המודעות לשינויי האקלים .
• שיעור הסבורים כי על ממשלת ישראל להיערך לקראת התחממות גלובלית בולט במיוחד בקרב תושבי מחוז חיפה והצפון ובקרב המגדירים עצמם שמאל פוליטי .
מקור: ‘המכון הישראלי לדמוקרטיה‘
שתפו ברשתות החברתיות:
קבל התראה מזדמנת לתיבת הדוא”ל